Jobbar
På roirekrytering.se använder vi kakor (cookies)
för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här
Roi Rekrytering

HRFORUM i november fokuserade på det framtida ledarskapet

2017-11-20

Föreläsare på november månads HRFORUM var Åsa Runnberg, HR-chef på flygbolaget BRA. Temat för dagen var hur HR kan bidra till det framtida ledarskapet och hur HR kan bidra till att företag kan hantera omvärldsutmaningar på ett bra sätt.

 

–Jag valde att prata om och låta deltagarna diskutera vilka omvärldsutmaningar vi står inför, utmaningar som påverkar i princip alla organisationer. Det kan vara alltifrån Metoo-rörelsen till hållbarhetsutvecklingen till att vara ledare för medarbetare som arbetar på distans och gruppmedlemmar som befinner sig på olika fysiska platser. Ytterligare en generell utmaning är att vi går mot en allt mer specialiserad värld där kompetenskraven ökar, säger Åsa Runnberg.

Deltagarna på HRFORUM fick diskutera vilka utmaningar de ser framför sig och vad som är HR-funktionens viktigaste roll i arbetet med att hantera dessa utmaningar. Engagemanget var stort och många var intresserade av att diskutera och dela erfarenheter kring dessa frågor med andra som arbetar med HR.

–Deltagarna var överens om vikten av att jobba med tydliga värderingar och mål samt att förankra dessa frågor i ledningsgruppen. Genom att finnas representerade i ledningsgruppen har HR stora möjligheter att påverka hur deras organisationer tar sig an dessa frågor. Vi diskuterade också vikten av att koppla specifika ledarroller till en tydlig rollbeskrivning så det blir tydligt vad som förväntas av ledare i olika positioner. Om man är duktig på att formulera sina värderingar och konkret visa hur man jobbar med hållbarhetsfrågor och värdegrundsfrågor blir man också relevant och intressant som arbetsgivare, säger Åsa Runnberg.

 


HRFORUM Roi RekryteringVad är HRFORUM? 
På HRFORUM tar vi upp aktuella ämnen som berör dig som dagligen arbetar med HR, rekrytering och/eller ledarskap. Med externa föreläsare får vi inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Dessutom etablerar vi nya relationer i gruppen!

Du får en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det i i sin vardag. Vårt HRForum har ett öppet och avslappnat klimat där vi pratar om ämnen som påverkar din vardag. Du får chansen att dela med dig av dina egna erfarenheter, bli inspirerad av andras erfarenheter samt lyssna till intressanta föreläsare.

Vill du veta mer så hör av dig till jenny.sanden@roirekrytering.se

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

  Ställ en fråga till oss

  Skicka
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här
  Tack för din fråga!
  Vi svarar så snart som möjligt.