Jobbar
Roi Rekrytering

Hövdings vd Fredrik Carling talade kring vad som händer när visionen möter verkligheten

2017-10-05

LedarskapTillväxtVD tipsvdblogg

Hövding roi rekrytering VDFORUMPå VDFORUM i september föreläste Hövdings vd Fredrik Carling på temat ”När visionen möter verkligheten”.  Han använde Hövding som exempel när han delade med sig av sin syn på företags vision som föränderlig och levande. Ett viktigt budskap var att en vision definitivt inte behöver vara skriven i sten, den bör istället förändras och anpassas så den verkligen fyller sitt syfte.

–Man talar ofta om att ett företags vision bör vara långsiktigt, att det inte är något man ändrar i första taget. Ett företag som haft en fungerande vision i många år har naturligtvis ingen anledning att ändra den, men många tillväxtbolag behöver omformulera eller helt byta ut sin vision efterhand som företaget förändras, säger Fredrik Carling.

En specifik vision vägleder medarbetarna

På VD-Forum delade han med sig av Hövdings historia som innovationsdrivet enproduktsbolag och en vision som ursprungligen var bred och innehöll många tankar om att förändra världen på olika sätt.

–Visionen var för bred och ospecifik för att kunna ge medarbetarna vägledning i det dagliga arbetet, avståndet mellan visionen och den produkt vi säljer blev för stort. För drygt två och ett halvt år sedan formulerade vi därför en ny vision med fokus på att Hövding ska vara det säkraste och mest självklara hjälmvalet för vardagscyklister. Vi hade definitivt ett behov av att formulera en vision som var nästintill överdrivet smal och specifik, säger Fredrik Carling.

En vision är aldrig helig

Han anser att företag aldrig bör hålla fast vid en vision som inte längre fyller sitt syfte eller är särskilt användbara som verktyg för beslutsfattande.

–Det blev lite diskussioner mellan deltagarna angående hur ofta ett företag bör tillåta sig att uppdatera sin vision. Det är lätt att tänka för stort när man ska formulera ett företags vision. Det gör ofta att visionen förlorar sitt syfte. Kom ihåg att en vision inte är helig på något sätt. För vår del resulterade den nya och mer specifika visionen i att vi arbetar mer målinriktat och fokuserat mot ett tydligt formulerat mål, säger Fredrik Carling.


VDFORUM roi rerkyteringVad är VDFORUM?
VDFORUM riktar sig VD för tillväxtföretag och vi träffas ca varannan månad på Casino Cosmopol i Malmö och är ett samarbete mellan AHRENS och Roi Rekrytering. 

 

Vill du veta mer om VDFORUM och kommande träffar så hör av dig till mig på jenny.sanden@roirekrytering.se eller 0735208711

Läs mer om VDFORUM

 

VD-bloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen