Jobbar
På roirekrytering.se använder vi kakor (cookies)
för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här
Roi Rekrytering

Hur kommer AI att påverka rekryteringsbranschen?

2018-06-20

AI och Rekrytering

”Artificiell intelligens (AI) (engelska: Artificial intelligence, även machine intelligence, MI) är intelligens som uppvisas av maskiner, till skillnad från naturlig intelligens (NI) som uppvisas av människor och andra djur”*
Källa: Wikipedia

 

”Rekrytering är processen att söka, attrahera och kontraktera mänskliga resurser till att utföra någon form av arbete eller uppgift. Rekrytering är egentligen en gammal militär term som betyder att förse med nytt manskap, rekryter, som ersättning eller till förstärkning av truppstyrkan.”
*Källa: Wikipedia

AI påverkar oss redan i vår vardag 

AI rekrytering roi rekrytering HRHur kommer AI att påverka vår omvärld? Kommer AI att ersätta alla lätta jobb och skapa arbetslöshet? Kommer AI att ta över vår verklighet?  Frågorna är många och det som är mest intressant är att det har ett futuristiskt inslag i sig, nämligen ”kommer”. Det är intressant för AI ”kommer ” inte, AI är här, redan, nu, idag - i din och min vardag.

Den stora frågan handlar nog mest om hur AI kan underlätta vår vardag, vilka algoritmer kan vi skapa för att göra ett bättre jobb och minska vår stress. AI kan appliceras på många olika verksamheter. De flesta känner till Netflix, Twitter och Facebook, plattformar som dagligen använder AI för att ge sina användare den bästa servicen och erbjuda individanpassade tjänster för att skapa en större lojalitet. Allt fler branscher börjar titta på AI och då inte minst sagt vår bransch – rekrytering.  

AI och rekrytering – en match made in heaven

AI kan på många sätt underlätta rekryteringen genom att tillföra viss objektivitet (om datan är opartisk så klart) men även vara tidsbesparande ur många aspekter så som första selektering/gallring, inkallning till interjuver, sammanställningar med mera. En rekryterares arbete består till stor del av administration, en tidstjuv som gör att en rekryterare inte kan ägna sig åt hantverket. 

AI är framtidens rekrytering

Tack vare att AI alltmer blir en naturlig del i våra liv så kan vi engagera oss i det som vi faktiskt är bra på – relations, mänsklig kontakt (ni som inte gillar människor kan alltid utveckla AI-algoritmer) och den spetskompetens som den framtida arbetsmarknaden kommer att kräva. AI kommer inte att ta våra jobb, den kommer att säkra upp att vi blir bättre på dem.

AI kommer att vara till en stor fördel för rekryteringsbranschen och kommer att säkerställa högre kvalité i de leveranser som genomförs. Det kommer även se till att vi håller ett objektivt fokus och underlättar för rekryteraren att hitta just den kompetens som efterfrågas. AI kommer för rekrytering att vara som Facebook är för sociala medier.

Läs mer om AI och rekrytering

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

  Ställ en fråga till oss

  Skicka
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här
  Tack för din fråga!
  Vi svarar så snart som möjligt.