Jobbar
Roi Rekrytering

Min väns höftproblem tvingade mig att slappna av

2017-06-12

Tips och rådgivningvärderingar

roi rekrytering stress HRblogg

Tillvaron snurrar fortare och fortare, det händer mer och mer och snart är man en kortdistanslöpare som kör ett Marathon som aldrig verkar ta slut. Viljan finns, man ser målet och man springer. Är man då som jag, någon som oftast håller ett högt tempo och trivs med det, så frodas min personlighet när det är mycket att göra. Kombinationen av hög belastning och en aktiv personlighet skapar ett högt tempo som är väldigt svårt att bryta, trots att man är medveten om vikten av att ibland ta det lugnare. 

Palma gav lite perspektiv
För en tid sedan åkte jag på en härlig semesterresa med goda vänner till Palma. En långweekend som gick ut på att äta god mat, shoppa och ha det trevligt. Jag tänkte direkt – vi kommer ju att hinna med hur mycket som helst! Första dagen gav vi oss ut och skulle se staden. Vi började gå och jag höll mitt vanliga tempo och insåg snabbt att jag gick helt själv. Min väns höftproblem gjorde att han inte kunde gå så snabbt, de andra anpassade sig efter honom och självklart rättade jag mig också i ledet – men oj vad det var svårt och stressande, vi hann ju inte med allt som vi skulle kunna hinna med... 

Dag för dag blev jag successivt bättre på det och sista dagen innan vi skulle åka hem så slog det mig att jag per automatik började ”strosa”, något jag nog aldrig gjort förr – det var helt underbart! Pulsen sjönk, stressen försvann och humöret gick upp. 

När jag kom hem kände jag mig som en helt ny människa. Vi hann inte med ens i närheten allt som vi hade tänkt – men vad gör det? Vi hade kul och när allt kommer till kritan – har vi inte kul och slappnar av så vi kan njuta så kan det väl ändå kvitta hur mycket vi hinner med?

Det är lätt att komma in i gamla vanor
Det var givetvis enkelt att komma in i samma takt som tidigare – men jag påminner mig varje dag att ta det lite lugnare – man ska ju trots allt hålla i många år till och ha kul samtidigt!

Jag är tacksam för resan och sällskapet och hoppas att även du har någon som tvingar dig att varva ner när det snurrar lite för fort runt dig – det är inte alltid vi fixar det själva, men i slutändan ligger faktisk ansvaret på just dig inte på HR-avdelningen eller din chef. Så ta tid till att slappna av oavsett om det är en resa, en promenad eller något helt annat!

Läs mer: På HRFORUM i våras togs ämnet om om ohälsa på arbetsplatsen 

Jenny Sandén, Roi Rekrytering

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen