Jobbar
Roi Rekrytering

Marie Förborgens engagemang för affärsverksamheten kan göra henne till Årets HRPROFIL Stockholm 2017

2017-09-13

digitaliseringHRHRFORUM AllStar

HRPROFIL2017Marie Förborgen, som har arbetat med HR i tjugo år, har under årens lopp byggt upp en gedigen erfarenhetsportfölj. Hon har varit HR-chef i IT-branschen, byggbranschen och sedan i augusti i år även i auktionsbranschen. Den röda tråden i hennes arbete är viljan att stötta affärsverksamheten med en effektiv och förutseende HR-avdelning.

–Sedan jag tog examen från PA-linjen 1997 har jag arbetat mestadels inom HR, men under nästan 10 år arbetat på affärssidan. Under denna period arbetade jag på Alecta med ansvar för deras utmärkelse ” Sveriges bästa arbetsplats”. 2009 återvände jag till HR-området och har sedan dess arbetat på Steria, Capgemini och Ramböll. Numera arbetar jag på auktionsfirman Bukowskis, säger Marie Förborgen.

Hennes främsta drivkraft är att se till affären genom att ledarna kan lysa och göra det de är bäst på, både inom själva affären och som ledare. Att integrera HR- funktionen med affärsverksamheten är självklart för Marie Förborgen, liksom synsättet att HR:s viktigaste funktion är att agera katalysator för medarbetarna och cheferna som arbetar med företagets kärnverksamhet. När hon fått veta att hon nominerats till Årets HR-profil kände Marie Förborgen sig både hedrad, förvånad och samtidigt ödmjuk inför att någon faktiskt nominerat henne för vad hon har åstadkommit i sin profession.

Digitalisering frigör tid till interaktion

–När det gäller digitalisering och HR så anser jag att HR behöver bli mindre introverta och mer extroverta och innovativa, inte minst när det gäller att tillvarata digitaliseringens möjligheter och att vara lyhörda för verksamhetens behov och hur de kan hanteras med hjälp av digitaliseringslösningar, säger hon.

En av digitaliseringens främsta möjligheter på HR-området är, enligt Marie Förborgen, att automatisera arbetsuppgifter som är av mer rutinmässig karaktär, vilket frigör tid till sådant som kräver mänsklig handpåläggning och interaktion.

–Jag har bland annat jobbat med att införa ett nytt HR-system på Steria och har ägnat mig åt löpande digitaliseringssatsningar hos alla mina tidigare arbetsgivare. Digitaliseringens teknik och möjligheter kan med fördel utgöra en stabil bottenplatta för ett företags HR-funktion, säger Marie Förborgen.

 

Grattis till nomineringen Marie! Den 20 september vet vi vem som blir Årets HRPROFIL Stockholm 2017! 

HRprofi allstar

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen